Serviciile ucrainene anunţă că au dejucat un nou complot rus de asasinare a lui Zelenski

marți, 07 mai 2024, 15:41
1 MIN
 Serviciile ucrainene anunţă că au dejucat un nou complot rus de asasinare a lui Zelenski

Serviciul ucrainean de securitate SBU a anunţat marţi că a prins agenţi ruşi infiltraţi în cadrul Serviciului ucrainean de Pază de Stat care plănuiau asasinarea preşedintelui şi a altor înalţi oficiali guvernamentali.

„Contraspionajul şi anchetatorii SBU au zădărnicit planurile FSB (serviciul de securitate al Rusiei) de eliminare a preşedintelui Ucrainei şi a altor reprezentanţi ai conducerii militare şi politice de vârf”, a declarat SBU pe Telegram.

Un anunţ similar fusese făcut şi luna trecută, când ofiţerii ucraineni de aplicare a legii, în cooperare cu omologii din Republica Polonă, au reţinut un cetăţean polonez, suspectat că ar fi fost dispus să acţioneze în favoarea serviciilor speciale ale Federaţiei Ruse şi s-ar fi oferit să îl asasineze pe preşedintele Ucrainei.

Şi în august anul trecut serviciul de securitate al Ucrainei anunţa că a arestat o femeie, cetăţean rus, care ar fi fost implicată într-un complot pentru asasinarea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei vizite pe care acesta a făcut-o la Mikolaiv.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii